Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Zăbriceni

Făclia

Zăbriceni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Zăbriceni și Oneşti. Satul Zăbriceni este situat la o distanță de 218 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia comunei Zăbriceni constituie 2426 de oameni dintre care aproximativ 800 sunt adolescenți și tineri.

 

Un grup de tineri energici, ghidați de preotul paroh Mihăilă Victor, au organizat o întîlnire la data de 17 aprilie 2015. La acea întrunire s-a decis crearea Clubului de Tineret ”Făclia”. Timp de o lună grupul de inițiativă a continuat să invite mai mulți tineri din localitate să se încadreze în Clubul nou creat. Așadar la data de 20 mai a fost organizată prima ședință a Clubului la care au participat 20 de adolescenți și tineri din Zăbriceni.

 

La momentul actual în Club sunt 20 de membri - 9 băieți și 11 fete cu vîrste de la 14 la 23 ani. Ei se întrunesc de două ori pe săptămînă pentru a petrece util timpul liber și a organiza diverse activități împreună. Tinerii de la ”Făclia” cred că între timp numărul membrilor Clubului lor se va mări astfel încît peste 3 ani vor fi aproximativ 50 de tineri activi și devotați scopurilor nobile.

”Toți în lume au o mamă”

La 8 Martie anul curent tinerii de la clubul de tineret ”Făclia” din comuna Zăbriceni au organizat o acțiune în comunitate cu scopul de a oferi o sărbătoare femeilor din localitate cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

Primăvara aduce sportul

Membrii clubului de tineret ,,Făclia” și-au propus să promoveze un mod de viață sănătos. Pe data de 08 martie, 2016 la sediul clubului din satul Zămbriceni, au fost invitați tinerii din sat pentru a discuta despre importanța sportului în viața fiecăruia.