Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Rotunda

All for change

Satul Rotunda este situat în raionul Edineț, la 24 km de stația de cale ferată Brătușeni și la o distanţă de 215 km de Chişinău. Populația este alcătuită din 1479 locuitori dintre care tineri doar 236 la număr.

 

La 21 mai 2015 în Rotunda a fost format clubul pentru tineri ”All for change” cînd preotul din sat împreună cu tinerii interesați au decis ca prima întrunire a membrilor să aibă loc pe 5 iunie. La acea întrunire de debut au fost prezenți 19 adolescenți care au decis că vor să petreacă mai mult timp împreună, să învețe lucruri noi care le vor fi utile în viață. Alt motiv al tinerilor de a se implica în activitățile clubului este că doresc să organizeze acțiuni frumoase spre binele comunității din care fac parte.

 

Acum clubul are 26 de membri dintre care 14 fete și 12 băieţi cu vîrste de la 14 la 18 ani. Ca sediu al acestuia este utilizata o cameră a casei parohiale unde tinerii se întîlnesc în fiecare vineri și duminică la ora 14:00. Clubul tinerilor ”All for change” are următoarea structură: Coordonatorul clubului, liderul și cîteva ”sectoare” de activitate cum ar fi cel sportiv, de dans și muzică, de voluntariat, de lucru manual, etc. Adulții care coordonează activitatea clubului au rolul de a oferi sfaturi și îndrumare tinerilor pentru ca activitatea să meargă bine.

”Dragă soție, soră, mamă”

În data de 8 Martie a anului curent, în satul Rotunda, raionul Edineț a fost organizat un concert pentru mamele, soțiile și surorile din localitate. Voia bună și zîmbetele pe fețele femeilor au inundat sărbătoarea. Totul a fost posibil datorită cooperării dintre clubul de tineri ”All for change”, parohia din sat și autoritațile locale. 

Concert cu tentă socială

La data de 8 martie 2016, Clubul de Tineret ”All for change,, în parteneriat cu administrația Casei de Cultură din satul Rotunda au organizat o acțiune socială cu scopul de a preveni și combate violența în familie.

La eveniment au participat circa 350 de persoane.

Cunoaște-te pe tine însuți!

În data de 7 iunie 2017 în satul Rotunda la sediul clubului de tineret ”All For Change”  a avut loc o activitate educativă de autocunoaștere și totodată de orientare personală și profesională care a fost organizată de și pentru membrii clubului de tineri. La aceasta au participat 11 tineri activi și conștiincioși, discutînd despre propria personalitate și dezvoltarea ulterioară a acesteia.