Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Edineț

Cutezătorii

Orașul Edineț este situat pe automagistrala Chișinău-Cernăuți la o distanță de 200 km de Chișinău și la 8 km de stația de cale ferată Brătușeni. Are 20 200 locuitori împreună cu satele ce intră în componența sa și este centrul administrativ al raionului Edineț.

 

”Cutezătorii” s-au întrunit prima dată pe 24 aprilie 2015, după ce cu cîteva săptămîni mai devreme un grup de inițiativă au dorit să întemeieze un Club al lor, adică al tinerilor activi și energici. Grupul de inițiativă era format din voluntarii tineri care au participat și la alte proiecte implementate de parohia locală cu suportul A.O. „Ajutorul Creștin din Moldova”. La acea întîlnire au participat 18 tineri. Ei au fost plăcut impresionați de posibilitățile de a se organiza și a participa la activități din cadrul Clubului și s-au implicat cu dăruire la amenajarea sediului acestuia. Pentru acest scop a fost ales un spațiu la căminul studențesc a liceului de circumscripție din Edineț. Mentorul Clubului este părintele Serghei Panaite.

 

În prezent sunt 16 membri permanenți, adolescenți cu vîrsta cuprinsă între 14 și 16 ani. Irineu Panaite a fost ales coordonatorul Clubului ”Cutezătorii”. Tinerii se așteaptă ca în următorii 2-3 ani numărul membrilor Clubului să crească cel puțin la 30 de participanți.

Cutezatorii fac schimb de experienta

La data de 1 noiembrie 2017 ”Cutezatorii” s-au intilnit cu membrii clubului de tineret din s. Țarigrad, raionul Drochia, avînd ca scop principal schimbul de experiență și învățarea de la egal la egal. 

Cutezătorii în ziua de 8 Martie

La data de 8 Martie anul curent membrii clubului de tineret Cutezătorii au desfășurat o acțiune comunitară, felicitînd doamnele și domnișoarele care le sunt alături.