Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Despre KHYD

Programul Know-How-You-Do!

La începutul anului 2015 cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, A.O. Ajutorul Creștin din Moldova a lansat programul pentru susținerea tineretului Know-How-You-Do! (Să știi cum să faci!).

Programul dat este derulat cu susținerea partenerilor finlandezi Helsinki Deaconess Institute și Ministerul Afacerilor Externe a Finlandei și are ca scop să prevină excluderea din societate a celor mai vulnerabili tineri din localitățile rurale prin implicarea în activități de ordin social și instruirea lor pentru o cetățenie activă.

În cadrul programului Know-How-You-Do sunt planificate o serie de acțiuni care își propun de a mobiliza tinerii din nordul Republicii Moldova să se ajute reciproc și de a-i motiva să se implice în activități de voluntariat spre binele comunității în care trăiesc. Una dintre acestea este crearea a 10 cluburi de tineret in 10 localități diferite din Eparhia de Edineț și Briceni. Cluburile sunt organizate de Parohiile din localitate și coordonate de preotul paroh împreună cu alți adulți și tinerii doritori. La cluburi participă adolescenți și tineri cu vîrsta cuprinsă între 14 și 25 de ani. Sunt bineveniți și cei mai tineri, dar și adulții care vor să se implice în diferite acțiuni comunitare. Prin participarea la activitățile clubului, dar și prin training-uri, mese rotunde, vizite de studiu organizate tinerii învață să devină cetățeni activi și fiind ghidați de bunul simț și valorile moral-creștine să se implice în viața comunității de baștină spre binele acesteia.

O altă prioritate a programului este de a colabora cu Parohiile pentru a instrui și susține membrii acestora să aplice metode participative și distractive în realizarea activităților cu și pentru tineri. În acest scop sunt realizate seminare și training-uri pentru aceștia, inclusiv cu implicarea experților naționali și internaționali.

Tinerii au forța în interior, ea doar trebuie declanșată spre acțiuni benefice și succese frumoase.