Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Văratic

Tineri și Maturi

Satul Văratic este o localitate din Raionul Rîscani, situat pe malul rîului Ciuhur afluent al rîului Prut. Se află in nordul Moldovei, situat la aproximativ la 35 km de la centrul raional orașul Rîșcani și 10 km de granița cu România. Populația satului o constituie 2356 de locuitori. Numărul tinerilor în Văratic este estimat la aproximativ 500.

 

Clubul de tineret ”Tineri și Maturi” care a fost format anul curent are 20 de membri permanenți, dintre care 11 fete și 9 băieți. Majoritatea sunt elevii liceului din localitate și au vărste cuprinse între 14 și 18 ani.

 

În primăvara anului 2015 preotul paroh Ghenadie Dascal cu susținerea asociației ,,Ajutorul Creștin din Moldova’’ a îndemnat tinerii să organizeze un club al lor. Zis și făcut. La prima întrunire la care pe lîngă cei 15 tineri activi au participat și asistentul social, lucratori culturali, profesori, angajați ai primăriei și alte persoane interesate din sat care au sustinut ideea formării unui club al tinerilor. Atunci s-a decis structura clubului cît și localul destinat întrunirilor și activităților acestuia. Coordonator al clubului a fost desemnat Ștefan Dascal. Clubul a fost structurat în trei subdiviziuni principale: 1) Sport si turism, 2)Arta plastica, 3) Muzica si dans.

8 Martie la Văratic

În frumoasa zi de 8 martie, membrii clubului de tineret „Tineri și maturi” din satul Văratic, raionul Rîșcani, au felicitat peste 200 de persoane de gen feminin din localitate, cu ziua internațională a femeii. 

Colindăm și ajutăm

 

În prima săptămînă a anului 2017 membrii clubului de tineret ”Tineri și Maturi” din satul Văratic au dus vestea Nașterii Domnului Isus Hristos cum se obișnuiește pe la noi. Două zile, pe 6 și 7 ianuarie au mers tinerii din casă în casă colindînd și slăvindu-L pe Domnul.

,,Tineri Și Maturi ” Organizează o adevărată sărbătoare pentru bătrîni

La 1 Octombrie 2016, Clubul de tineret ,,Tineri Și Maturi” a organizat un mini concert pentru toți batrînii din satul Văratic, unde au participat atît membrii clubului, nepoți și nepoțele cît și tineri ce nu au bunici în sat dar au vrut sa facă ceva frumos.

Salubrizare Stadionul Sportiv

În data de 23.04.2016, membrii Clubului de Tineret, în parteneriat cu primăria și școala din localitate au organizat o acțiune amplă de salubrizare a stadionului sportiv al localității. Tinerii au venit cu inițiativa, școala i-a susținut cu informațional, iar primăria a pus la dispoziție uneltele și accesoriile necesare. Drept urmare, 58 de tineri s-au implicat în acțiune și la final, stadionul a devenit mai atractiv pentru practicarea sporturilor. Membrii clublui țin să mulțumească partenerilor pentru suport și tuturor celor care s-au implicat.

Influențele internetului asupra tinerilor

 În data de 27.03.2016 în cadrul clubului de tineret „Tineri și maturi” a avut loc un training pentru tinerii din localitatea Văratic. Scopul sesiunii a fost de a explica tinerilor influențele internetului,și anume despre gruparile extremist care se pot gasi in mediul online sub masca unor organizații sociale. La activitate au participat 26 tineri din localitate.