Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Terebna

Nicoliada

Satul Terebna se află în raionul Edineț la o distanță de 20 km de centrul raional. Conform recensămîntului din 2004 satul are 548 gospodării, nr. populației este de 1517 locuitori.Tineri cu vîrsta cuprinsă între 16-30 ani sunt aproximativ 600.

 

Clubul Tinerilor poarta denumirea ”Nicoliada”, în cinstea sf. Nicolae patron al bisericii din localitate. ”Nicoliada” a fost fondată în luna aprilie 2015. Atunci un grup de tineri din sat, îndemnați de mentorul lor, preotul paroh Valentin Croitor, au decis să formeze o echipă de tineri care să participe activ la viața comunitară și să se susțină reciproc. Între timp a fost ales coordonatorul Clubului, a fost stabilită structura și s-a decis ca clădirea adiacentă bisericii să fie sediul acestuia. De asemenea tinerii au stabilit un set de principii și reguli după care se conduc în activitățile lor.

 

La moment în viața Clubului participă 23 de tineri cu vîrste de 13-16 ani, ghidați de cei cîțiva mentori care le dau sfaturi. Membrii Clubului de Tineret privesc cu speranță în viitor, avînd dorința de a activa și de a învăța lucruri noi și frumoase în continuare.

Nicoliada participă la ”Ziua portului popular”

La data de 15 iunie 2017, 24 de tineri din satul Terebna au participat la un eveniment cultural organizat de Muzeul Ținutului din Edineț cu genericul ”O lecție despre portul popular” cu scopul de a cunoaște evoluția obiceiurilor legate de confecționarea hainelor a poporului moldav.

Importanța calității apei discutată la Edineț

La data de 6 iunie anul curent membrii clubului de tineret Nicoliada au participat la o prezentare despre resursele acvatice și dezbateri privind problemele și soluțiile din domeniul ecologiei regionale dar și mondiale. 20 de tineri ghidați de mentorul clubului au fost invitați la Muzeul Ținutului din Edineț unde profesorul muzeograf le-a relatat despre aceste probleme și împreună au încercat să găsească soluții.

Sărbătoarea de Florii la Terebna

De sărbătoarea Floriilor, pe 9 aprilie, 18 membri ai clubului de tineri Nicoliada din localitatea Terebna au hotărît să ducă bucuria sărbătorii întregii comunități, inclusiv și la cei mai triști membri ai localității și care se în dificultate. Astfel, ei împreună cu mentorul clubului, preotul din localitate au dus vestea sărbătorii la persoanele vîrstnice solitare, persoane cu dizabilități și familii vulnerabile.

Din bătrîni, din oameni buni...

La data de 7 martie 2017 intre orele 15:00- 19:00 în satul Terebna a fost organizată activitatea socio-culturală dedicată femeii. Voluntarii de la clubul de tineret ”Nicoliada” în parteneriat cu biserica din sat au mers la văduvele vîrstnice din localitate oferindu-le în dar flori, mărțișoare și icoane.

„Musica Selecta” – grup artistic creat de „Nicoliada”

Clubul de Tineret „Nicoliada”, din localitatea Terebna, reînvie tradițiile culturale. Acesta a creat grupul artistic „Musica Selecta”, care va interpreta, în cadrul diverselor evenimente, melodii de suflet și cântece populare vechi.