Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Șirăuți

Friends forever

Șirăuți este o localitate în nord-vestul Republicii Moldova, situată la 3 km sud de orășelul Lipcani, 31 km de la centrul raional Briceni și 250 km de la municipiul Chișinău. Conform recensămîntului din anul 2004, populatia este de 2 407 locuitori, dintre care 30% sunt tinerii cu vîrsta pînă la 30 de ani.

 

În 2015 cu binecuvîntarea părintelui paroh Alexandru Buga tinerii dornici de lucruri frumoase și experiențe noi au început activitatea în proiectul Know How You Do. Tinerii au început cu nerăbdare și cu așteptări mari a organiza un club care l-au numit "Friends forever", ceea ce este nou pentru ei și foarte captivant.

 

Membrii clubului au reusit cu acordul întregului personal pedagogic a face sediul în incinta școlii din localitate. Numărul membrilor în club nu este stabilit definitiv încă datorită faptului că mai continuă să vină tineri pe parcurs. În prezent sunt 20 de membri, dintre care 14 fete și 6 băieți cu vîrsta cuprinsă între 12-18 ani. Au fost stabilite și cîteva departamente fiecare condus de cîte un tînăr:

- Departamentul muzică și dans.

- Departamentul sport.

- Departamentul lucru manual.

 

Cinsteşte-i pe bătrâni, căci şi tu vei fi bătrân!

La data de 23 iunie o parte din membrii clubului ”Friends Forever” din Șirăuți au hotărît să viziteze cîteva bătrînele care locuiesc singure pe valea Prutului care au vîrste înaintate cuprinse între 80 și 85 de ani. Zis și făcut, 5 tineri au mers în vizită, cu intenția de a le ajuta, a aduce bucurie și mai ales de a include bătrînele în comunitate dîndu-le sentimentul că și ele fac parte din aceasta.

Tinerii din Șirăuți felicită femeile creștine

Tinerii din cadrul clubului „Friends Forever”, au dat dovadă de creativitate, muncă și răbdare pentru a felicita femeile creștine cu ocazia unei sărbători frumoase și deosebite. Două zile la rînd, pe 29 și 30 aprilie 2017, acești tineri au pregătit felicitări ca apoi să le dăruiască femeilor în ziua de duminică.

Intelectualii „Friends forever” dau de știre

La 16 noiembrie 2016, membrii Clubului de Tineri „Friends Forever” împreună cu alți elevi ai Gimnaziului din satul Șirăuți, în cadrul proiectului „Minte sănătoasă, corp sănătos”, au organizat un concurs de intelectualitate „Brain Ring”.

„Friends Forever”- Minte sănătoasă, corp sănătos și prieteni buni

Pe data de 09 Octombrie 2016 în cadrul proiectului „Minte sănătoasă în corp sănătos” membrii Clubului de Tineret „Friends Forever” au organizat starturi vesele pe biciclete.

,,Frends Forever” într-o competiție de mini fotbal

La 3 octombrie 2016, Clubul de Tineret „Friends Forever” a organizat o comepetiție la mini fotbal, cu scopul de îndrumarea tinerilor spre o viață sănătoasă cu denumirea „Minte sănătoasă în corp sănătos”.