Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Brînzeni

Tineri inovatori

Brînzeni este o localitate - centru de comună în Raionul Edineț. Satul Brînzeni este situat în nord-vestul Republicii Moldova, pe malul drept al râului Racovăț, la o depărtare de 10 km de râul Prut. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1538 de oameni. Tinerii constituie un important segment din populație, fiind estimat la 30%.

 

La 6 aprilie 2015 grupul de inițiativă din localitate, în frunte cu părintele Victor Ambros, au invitat tinerii din Brînzeni pentru a da start întemeierii unui Club pentru tineri. În timpul acestei întruniri la care au participat 15 adolescenți, dar și alte părți interesate, s-a decis crearea Clubului ”Tineri inovatori”. La următoarele activități în cadrul Clubului participau de obicei 10 tineri dornici de experiențe noi. Ei sunt primii membri permanenți ai Clubului.

 

La momentul actual din Clubul ”Tineri inovatori” fac parte 11 tineri, șapte fete și patru băieți. Între timp a fost ales coordonatorul Clubului de Tineret și a fost selectat locul de întruniri a Clubului, acesta este un spațiu în incinta școlii din sat. Aici tinerii au posibilitatea să organizeze activități împreună oricînd, indiferent de vremea de afară. Mentorul Clubului este în continuare preotul paroh Victor Ambros care-i ghidează și le dă sfaturi tinerilor cînd au nevoie.

Membrii Clubului de Tineret ”Tineri inovatori” cred că în viitor în Club vor fi aproximativ 25 de tineri activi și ingenioși și speră că vor avea o susținere mai mare din partea actorilor locali ca împreună să reușească fapte benefice în folosul comunității în care trăiesc.

”Femeie cu chip de floare”

Clubul de tineret „Tinerii Inovatori” din Brînzeni, raionul Edineț în parteneriat cu Casa de Cultură și autoritățile publice din localitate au organizat un concert cu scopul de a felicita toate femeile și fetele din sat.

Ziua mamelor

Martie este luna dedicată femeilor. Clubul de tineret „Tineri inovatori” au decis ca la data de 6 martie 2016 să vină cu un mesaj de felicitare pentru femei. EI au organizat în parteneriat cu administrația Casei de cultură și Școala un concert cu această ocazie.