Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Știri

Seminar CABLE in or. Edinet

La data de 30.11. - 02.12.2017 în orașul Edinet a avut loc un seminar pentru 20 de participanti din cele 10 parohii tinta ale proiectului. Astfel in cele 3 zile cit a durat seminarul participantii au discutat si analizat un șir de subiecte prin prisma metodologiei CABLE. 

Seminarul a pus în evidență teme de discuții importante atît pentru tinerii din localitățile rurale cît și pentru mentorii lor și alți adulți ce-i înconjoară și într-o măsură sau alta influențează viața tinerilor și modul de gîndire a acestora. Expertul de talie internațională în această metodologie, reprezentant al organizației HDI din Finlanda, Matti Helin a ghidat participanții în procesul de învățare și analiză, fiind discutate subiecte cum ar fi: valorile familiale, resursele personale și ale comunității, observația ca metodă de colectare a informației, problemele cu care se confruntă tinerii în ziua de astăzi, ș.a. Participanții au fost puși în situații de a observa și analiza dintr-o perspectivă nouă lucrurile cu care se confruntă zi de zi în comunitățile în care trăiesc și activează. Printre aceștia au fost persoane de diferite vocații și meserii care se implică în viața comunității: preoți, asistenți sociali, lucrători sociali, profesori, bibliotecari, studenți, etc. 

Participînd la acest seminar, actorii sociali implicați în activitatea cluburilor de tineret din cele 10 localități au avut posibilitatea de a dezbate teme actuale și stringente utilizînd metode noi și privind lucrurile obișnuite într-un mod neobișnuit. Ei au făcut schimb de păreri, idei, experiențe care le vor da un impuls și inspirație în a organiza și coordona activitatea cluburilor de tineret în viitorul apropiat cît și pentru a identifica soluții la problemele din comunitățile lor. 

WP 20171130 13 36 01 Pro

WP 20171130 16 10 55 Pro

WP 20171130 16 11 31 Pro

WP 20171201 16 10 39 Pro 2

WP 20171202 12 15 30 Pro