Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Știri

Marș turistic de vis pentru ”Tinerii Visători”

Între 11 și 12 august curent ”Tinerii Visători” au mers într-un marș turistic cu bicicletele, pe care și-l doreau de multă vreme. 22 de tineri  de la clubul de tineret din s. Coteala, îndrumați de mentorii lor și susținuți de mai multe persoane din parohie au parcurs 35 km cu bicicleta dus-întors. Aceșita au poposit pe un mal pitoresc al rîului Prut unde au înnoptat în corturi pînă a doua zi. Participanții au fost impresionați de frumusețile naturii de pe malurile Prutului de sus cît și de posibilitatea de a trăi în corturi în sălbăticie.

Totul a început încă la data de 8 august cînd a avut loc o întrunire cu membrii clubului ”Tinerii Visători” la care s-a planificat activitatea respectivă în cele mai mici detalii.La 11 august, dimineața la ora 07:00 au pornit la drum din fața bisericii din s. Coteala, toți fiind urcați pe biciclete și însoțiți de echipajele poliției ale Inspectoratului de Poliție Briceni. În aproximativ 2 ore tinerii au ajuns la destinație unde au montat corturile fiind repartizați în 5 echipe. Pe parcursul acestor zile participanții „marșului turistic” au trecut prin mai multe probe sportiv-turistice printre care: ciclism, montarea corturilor și demonatarea contra cronometru, înot, volei, etc. De asemenea tinerii au practicat gătitul hrănii la rug care li s-a părut foarte gustoasă după o zi de încercări, iar seara au petrecut-o șezînd împreună în jurul focului. Pe lîngă asta, participanții au realizat o sesiune specială cu lecturări din Biblie care a contribuit la dezvoltarea lor duhovnicească. Marșul turistic s-a încheiat a doua zi la orele 19:00 cînd toți au revenit acasă în siguranță, la fel escortați de echipele poliției. 

Această activitate a fost ceva nou și inedit pentru tineri, ei participînd pentru prima dată la o astfel de excursie pe biciclete la o așa distanță. Prin aceasta s-a reușit consolidarea relațiilor de prietenie și ajutor reciproc între tineri, cît și dezvoltarea spiritului de competitie în sensul pozitiv. De asemenea s-a dorit promovarea sportului și modului sănătos de viață, tinerii dînd un exemplu pentru întreaga comunitate.

 

30

50

38

11

46