Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Știri

Nicoliada participă la ”Ziua portului popular”

La data de 15 iunie 2017, 24 de tineri din satul Terebna au participat la un eveniment cultural organizat de Muzeul Ținutului din Edineț cu genericul ”O lecție despre portul popular” cu scopul de a cunoaște evoluția obiceiurilor legate de confecționarea hainelor a poporului moldav.

Tinerii de la clubul de tineret Nicoliada cu îndrumarea coordonatorilor maturi în activitățile lor au printre altele au ca scop și promovarea valorilor strămoșești. În acest sens tinerii au participat la un eveniment cultural deosebit organizat de MUZEUL ȚINUTULUI EDINEȚ cu ocazia zilei portului popular fiind intitulat "O LECȚIE DESPRE PORTUL POPULAR".
Evenimentul a avut loc la casa de cultură a orașului prezentarea fiind  susținută de prof. etnograf și muzeograf Angela Boian.Doamna profesor a prezentat fiecare element al portului popular, ce simbolistică au motivele cusute, a lămurit diferențele motivelor din diferite zone timpuri și epoci.

Istoricul muzeului Adriana Fulga le-a relatat tinerilor de la Nicoliada cum a evoluat costumul popular în timp si ne-a prezentat imagini cu straie naționale din diferite timpuri. La finalul evenimentului au fost organziate dezbateri în cadrul cărora s-a discutat importanța promovării tradițiilor naționale, propriei culturi, credinței și familiei.

Participarea la acest eveniment le-a oferit tinerilor o experiență de neuitat și cunoștințe noi despre cultura neamului, simbolistica folosită și semnificația acesteia ajutîndu-le să se pătrundă cu valorile autentice. 

boian